GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE 6 AYDA 314 KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNDE GAZİMAĞUSA, İSKELE, YENİBOĞAZİÇİ İMAR PLANI’NIN REVİZYON TOPLANTISI YAPILDI
6 Aralık 2023
Gazimağusa Belediyesi Dalgıç Pompa, Santrifüj Pompa ve Frekans Konvertörlü Kontrol Panosu Alımı İhale Duyurusu
11 Aralık 2023
Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Sokak köpeklerinin sayısının azaltılması amacıyla başlatılan kısırlaştırma kampanyası kapsamında 6 aylık sürede 314 köpek kısırlaştırıldı.
Uluslararası projeler ve kendi kaynaklarımızla barınakta kurulan yeni altyapı sayesinden yaptığımız operasyonlarla kısırlaştırılan köpekler rehabilitasyon süreci sonrası doğal yaşam alanlarına geri bırakılıyor. Ayrıca barınakta bulunan 434 köpeğin bakımı ve ihtiyaçları belediye tarafından karşılanıyor. Barınaktaki köpeklerin sahiplenilmesi için başlatılan kampanya ne yazık ki halkımızdan beklenen ilgiyi görmedi.
Sokaktaki köpek sayısını etkileyen faktörlerden olan Gazimağusa çevresindeki yerleşim birimlerinden Gazimağusa’ya köpek atılması ve mezun olan öğrencilerin sokağa köpek atması da bu konuda verilen mücadeleyi olumsuz etkiliyor.
Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuyla ilgili açıklamasında, Gazimağusa’daki köpekler konusuna şikâyetlerin arttığı dönemde, DND Homes direktörleri Ozan Dökmecioğlu ve Netice Dökmecioğlu’nun barınağın altyapısını geliştirerek önemli bir hizmet verilmesini sağladığını ifade ederek, bu tip yardımların çok önemli olduğunu vurguladı. Kentteki köpek sayısı arttığı zaman hem çocuklar hem de yaşlılara rahatsızlık verdiğini ve salgın hastalık tehlikesinin ortaya çıktığını söyleyen Uluçay, bunun da köpeklerin varlığıyla ilgili şikayetleri artırdığını ifade etti.
Özellikle ülkesel olarak köpeklerin kayıt altına alınması ve diğer bölgelerde de barınaklar yapılması gerektiğini belirten Uluçay, ayrıca Gazimağusa’da öğrencilerin sahip olduğu köpeklerin kayıt altına alınması, petshoplardan satış sırasında ruhsat ve çipleme zorunluluğu getirilmesi ve öğrencilerin mezun olunduktan sonra köpekleri ortada bırakmaması için merkezi yönetim tarafından da yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini de vurguladı.
Başkan Uluçay ayrıca, “satın alma, sahiplen” diyerek yaptıkları kampanyanın devam ettiğini, halkımızın barınaktaki canları sahiplenmesi için çağrı yaptı. Başkan Uluçay, Sağlık Şubesi Amiri İlke Sabit Soyer ile birlikte kısırlaştırma ameliyatlarını yapan Serten Tekbıyık’a, barınak personeline, bugüne kadar barınaktan köpek sahiplenen ve köpeklere mama bağışında bulunan tüm kurum, kuruluşlara ve halkımıza teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Online Ödeme
Türkçe
× Merhaba,size nasıl yardımcı olabiliriz ?